nedelja, 19. oktober 2008

Stari dobri cajti!

Danes mi je poslal mail Marjan, moj bivši cimer iz srednješolskih časov in me presenetil z že pozabljeno risbico, ki smo jo na hitro ustvarili med odmorom med učnimi urami. Stvaritev je karseda preprosta in je izdelana v MS paintu, toda zame je lep spomin na te brezskrbne dni v domu Tabor. In ker zadnje čase bolj poredko kaj objavim, sem se odločil ta spomin deliti z vami.
Na slikci se vidi da je leta 2001 South park pridobival na popularnosti tudi v domu Tabor.

petek, 3. oktober 2008

...v letu 2007

Če ob tej pozni oz. zgodnji uri pogledam na datum v kotu monitorja, si ne morem kaj da me ne bi spomini odnesli leto dni nazaj, ko sva se s kolegom Janijem dobila na postaji v Barceloni. Jaz sem čakal na bus za Valencijo, kjer se mi je začenjalo erasmus študijsko leto, on pa mi je prišel delati družbo. In prav dobro se spominjam kako sem mu takrat zavidal njegov položaj. Takrat je bil on tam že mesec dni in je že poznal vse bljižnice v Barci, jaz pa sem ves presran čakal na bus da me odpelje do Valencije, kjer se bom sam spopadal z novim mestom v novi državi. No, ampak kot ponavadi ni bilo tako slabo kot sem se bal. Konec koncev je tudi Španija država kot vse druge in Valencija mesto kot mesto, z ljudmi ki imajo radi isto kot mi. Tako sem se z malce začetne sreče hitro ustalil in užival erasmus življenje v vsej svoji polnosti celih 6 mesecev.

Da pa ne bom spet zašel v Španijo, bom raje dodal nekaj slikic s prejšnega tedna ko me je obiskal nemški prijatelj Tobias, ki sva se spoznala prav tam. V enem tednu smo obiskali verjetno več krajev v Sloveniji kot jih povprečni Slovenec v enem letu. Izleta iz osnovne šole, kot sta blejski Vindgar in Škocijanske jame sta že zdavnaj zdrsnila v pozabo, da ne govorim o idrijskem rudniku živega srebra Antonijev rov, tako da je bilo tudi meni v veselje na novo odkrivati naše turistične bisere. V dveh dnevih v Idriji sva si poleg znamenitosti vzela čas še za spoznavanje običajnega življenja mladih v Idriji. Lenka nas je povabila za privatni pizzažur, Anita nam je pripravila slastne žlikrofe v smetanovi omaki, moja klapa pa je poskrbela da je bilo vzušje kar se da avtentično.:) Hvala vsem.

Če ste tudi vi bili nazadnje v Škocijanskih jamah v šestem razredu osnovne šole vam izlet toplo priporočam (baje da so najlepše po obilnem deževju). Tobias je bil navdušen tudi nad kolesarskim spustom z Vojskega, nad vzponom pa malce manj. Da pa ne bi samo pohajkovali smo v Halozah pri Ptuju zavihali rokave in pomagali Janezovem kolegu pri pridelovanju žlahtne kaplice.

I feel Slovenija oz. po naše.... Slovenija je čisti zakon!


Brata Kötter in Janze v Piranu


Relaksacija na Bledu

Blejski Vindgar

Trgatev v Halozah