petek, 28. december 2012

Simon ima "Vsega" polno malho!

       Ponovno sva bila v akciji, Simon in jaz. Tokrat malce bolj gverilsko, zato je žal tudi kvaliteta razmeram primerna (bo treba nabavit zunanji mikrofon). Simon s kitaro in "feršterkerjem", jaz z mojim Canonam na ramenskem nosilcu. On je namreč jasnovidno predvidel, kam se stvari obračajo in že pred časom napisal par komadov, ki odražajo današnje stanje v družbi. Ostale komade lahko slišite na njegovi Myspace strani.




       Predlog Simona je bil, da bi oživel te "uporniške komade" še v sliki, zato sva se zmenila, da greva to naredit na vseslovensko vstajo, ki je bila 21.12.12 v Ljubljani. Dobila sva se pred Emonsko kletjo, kjer so naju že čakali prvi statisti - policisti v bojnih opravah. Po prvi zadregi sva ugotovila, da nimajo nič proti nastopanju v spotu, v kolikor jim bo Simonovo petje všeč. Kmalu po uvodnem komadu, se je okoli naju zbralo lepo število ljudi, ki so vsak odšpilan štiklc pospremili z bučnim aplavzom. Prileteli so tudi kamermani in fotografi in tako se je Simon s kitaro in policisti v ozadju, znašel na številnih blogih, spletnem časopisu Dela in celo na nacionalni televiziji. Mraz, ki je počasi lezel za nohte, instantna slava in zavedanje da lahko ob napačnem akordu razdraži policiste v bojnih opravah, je vplivalo na to, da Simonu začela popuščati koncentracija. Predlagal sem, da se preseliva pred Maxi, kjer je bilo glavno dogajanje. Pred Maxijem oz. bolj rečeno pred parlamentom, na Trgu republike je bilo nebroj ljudi. Vsi angažirani, vendar precej zmedeni, vsak je imel svoj pogled na situacijo, in še vedno, klub temu da smo se strinjali, da je šla elita korak predaleč, iskali vzroke pri levih, desnih, rdečih in lila pikčastih, kot bi rekel Mlakar. Zanimiv je bil človek za mikrofonom, ki je dajal vtis, da bolj,  kot da bi hotel nagovoriti zbrane in jih združiti v nek spodoben puntarski duh, dela izpit za vodjo navijaške skupine.

       Zato je tudi naju počasi zapuščala puntarska vnema. Simon je predlagal, če bi šel raje on zapeti en komad, namesto da poslušamo navijaško mantro "LO-PO-VI, LO-PO-VI, LO-PO-VI". Strinjal sem se in si naslonil nosilec s fotkičem na ramo. Človek z mikrofonom je za 3 minute odstopil mesto. Simon je zabrenkal in ljudje so se zazibali v ritmu. "...pod svobodnim soncem se vrtim, pod svobodnim soncem zaživim..."

1 komentar:

Unknown pravi ...

Tine Odlicno zmontirano in posneto! In se napisano, tako kot je blo res! :) Hvala za se en super video! ;) Lep pozdrav! In lepe praznike vsem! :)

Simon