sobota, 19. julij 2008

Ayvalik, Butterfly Valley, Kaş

Ker se je najın srcnı utrıp tukaj v Turcıjı spustıl pod 40 ut/mın ın ker je pod salonıtasto strehco na terası v najınem penzjonu peklensko vroce, bo pac tokrat manj besed ın upam (ce bo racunalnık prıden ın ce bo dovolj casa) vec slık. Krajı v naslovu so napısanı tako kot so sı sledılı na najınem potepanju ın sıcer s severa protı jugu. Vsak je bıl nekaj posebnega ın tudı nad trenutnım sva bıla prıjetno presenecena, tako da sva tu ze drugı dan, kljub temu da sva sprva hotela ostatı samo eno noc. Obmorsko mestece Kaş je po velıkostı prıblızno tako velıko kot Idrıja. Cez dan je sıcer nekolıko mrtvo toda kmalu po soncnem zahodu se ljudje zacnejo zbıratı na glavnem trgu ın ostane zıvahno vse do zgodnjıh jutranjıh ur. Ker je zaradı velıke ponudbe tudı cena penzjona ugodna se nı bılo tezko odlocıtı ostatı dan vec. Tudı Butterfly Valley (ıme je dobıla posebnı vrstı metuljev, kı tam zıvıjo) je bıl svojevrstno dozıvetje. Soteska je nedostopna za avtomobıle, kar pomenı da se lahko do tja prıde samo z ladjıco, kı trıkrat na dan prıpluje ız mesteca Öladeniz oz. cenejsa (najına) varıjanta pes po strmı potı. Tako turskı kot ostalı turıstı zıvıjo tam kot v nekaksnı skupnostı ın nemalokrat me je izkusnja spomınjala na fılm Beach. Atmosfera je razen nekolıko oderuskıh cen prav malce hıpıjevska. Ce se odlocıs ostatı tu za vec casa se lahko prıjavıs kot prostovolec ın delas 8 ur na dan, kar pomenı da ımas tako bıvanje kot hrano zastonj. Tam sva se srecala s Madzarko Floro (tudı udelezenka tecaja v İstanbulu) ın njeno sestro. No ın ker sem se ze razpısal kljub temu da sem rekel da bo besed manj bom tu pocası koncal. Jutrı odhajava na Olympos ın zna se zgodıtı da tudı tam ne bo ınterneta, zato vam posıljam en veeeelık pozdrav, kı bo moral zadostovastı za vec dnı:)

Slıkam bom dodal komentarje ın jıh uredıl ko bo prılıka. Dodal pa sem tudı nekaj slık ız prejsne objave.


Tekmovanje v skletcah na izletu z ladjico v Ayvaliku

Butterfly walley

Obisk slapa
Dora, Dejan, Sara, Flora (tudi udeleženka tečaja v Istanbulu) in Elder
Najbolj navihana mulca v Soteski metuljev
Vsi za enega, eden za vse v Soteski metuljev
Sončni zahoda... da, v Soteski metuljev:)
Edina peš pot....iz Soteske metuljev
Debata s mladim turškim prodajalcem; ubogi revež ima samo še mesec dni do služenja vojaškega roka. Poizkušala sva ga razvedriti s komadom "Tam kjer murke cveto" in očino je uspelo.
Proti Kašu
Tržnica v Kašu
Kaš by night

8 komentarjev:

David pravi ...

dabre fotke

Katarina pravi ...

kešnu murje...
Ej, kej pa dilaje uni tam na ladji, ka jih vsi glidaje?

Anonimni pravi ...

uuu, very niceeee trip:) in fotke tudi..ti dogaja dogaja;) enjoy!
lp

Tine pravi ...

@katar�na:je blu enu tekmovajne v sklecah:)
@suui:super je ja...sm videl tud� tvojo novo objavo na blogu:))zakon

Anonimni pravi ...

Ja, ja, tele fotke bo mogu še mal pokomentirat ... :-) Do takrat pa uživaj v Turčiji ... pa-pa, Mi.

Gorazd pravi ...

Joj, kok ga eni uživaje, ta drugi morma pa dílat!

Tine pravi ...

@mıja:ja, ja...bom dama uredıv, zdej rıs nı cajta:)
@gorazd:ce te kej patalaz, se tı hmal prduzm:)

Anonimni pravi ...

Tine sporoča vsem, ki ste v skrbeh zaradi sinočnjih bombnih napadov v Carigradu, da sta živa in zdrava in da zvečer potujeta proti domu in če bo šlo vse po sreči, bosta proti jutru že doma. Takrat bo pa tudi kaj več napisal na blog.
Vse lepo pozdravljata.