sreda, 19. december 2007

Marakes

Marakes. Ne vem kaj naj napisem, zato je tokrat malo vec fotk. Povem lahko samo to da sem bil nad mestom prijetno presenecen. Dobil sem vse tisto, oziroma vec, kar sem od nekega arabskega mesta pricakoval. Zakaj vec? Ker vpliva zahodnega sveta, razen francoscine, polomljene anglescine in Coca-cole, prakticno ni cutiti. Nad Marakesem je bil presenec celo mladi turist ki je prisel sem iz Jordanije. Povedal mi je da je Marakes precej bolj "staro" in konzervaztivno mesto od njegove drzave. Zna biti da je vpliv zahoda proti severu Maroka mocnejsi.

Vseeno pa Marakes za turista ni tako poceni, kot sem si predstavljal. Mesto je se vedno precej eksoticna destinacija, kljub temu da je povezava z Evropo z nizkocenovnimi poleti dobra. Zato je turistov kar veliko in cene temu primerne. Npr: Ceno hostlov so primerljive ali celo drazje od prenocisc v Valenciji. Tu placujem za budged hostel 12 eur. Piscancje nabodalo s kromiprjem 35 dh (cca 800 sit),kuskus z govejim mesom 25 dh (550sit), kebab 20 dh (cca 450 si), zupa 3dh (cca 70 sit), pomarancni sok 3dh . No zdaj sem vam pa mimogrede povedal se moj jedilnik prejsnih treh dni:)

Jutri grem dalje v obmorsko Essaouiro za par dni (po zagotovilu domacinov, umirjeno prijetno mestece), potem pa dalje v Agadir, kjer se bom po dveh mesecih in pol srecal z Oskarjem, ki bo tam, z njegovo surfersko klapo prezivljal novoletni dopust. Tam se jim bom za par dni pridruzil, potem pa odrinil naprej. Kam, pa se ne vem. Ce gre verjeti Oskarju, me bo surfanje tako prevzelo, da se od tam ne bom premaknil. Bomo videli...


"moja" ulica

razlike med revnimi in bogatimi ni tezko opaziti


prodajalec preprog

kdor prvi pove v katerem glazu je naravna unisex viagra dobi za nagrado 10 gramov le te, direkt iz Maroka...

pol ure na tej ulici in ucinke CO2 izkusis v lastni betici

Marakes ekspres

Obezna fotka vsakega ki objisce arabski svet

Coca-cola generacija osvaja



Prodajalec posuenega sadja

resna debata


ni zacimbe, ki se je nebi naslo v Marakesu (to se le tako rece:)

Mustafa Mazgon

Zakon mocnejsega na ulicah Marakesa

...10x zoom pride prav:)

Ta fotka mi je pa res zakon

Prodaja in izdelava luck

demonstracjia naravnega barvila - dozivis raznorazne sove samo da vstopis v trgovino

se en izmed mnogih

moj diler pomarancnega soka

Danasnja vecerja

Se filmcek iz moje ulice, kjer imam hostel. Ulica je ena izmed mirnejsih, varnejsih in prijazejsih ulic v mestu


12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Kakšen direndaj je po ulici,katerega si posnel, pa praviš, da je najbolj mirna ulica. Da te ne bo kakšen prejel za kravatlc, če boš tulk snimal, Me pa mal spominja na Tunis, ko smo šli s taksijem v najbližje mesto našemu hotelu. Tu takrat, ka sva šla z atom tja.No, le pazi se, ne bi bla mama, če se ne bi mal bala, ka sam hudiš okul. Lahka nuč, mama

Anonimni pravi ...

Zivjo Tine,

fajne fotke! in tud teksta kar sem ga prebral, sm fotke so pa vseen se najboljse.

obdrzi tempo!
Marko B.

Anita pravi ...

He, he, paparazzo Tine. Fajn fotke!
A si pišeš kešn dnevnik, de boš lohk napisal kešn članek?

mija.michelizza pravi ...

Vidm, da se noben prov za viagro ne grebe :-)) Hehe, mogoče bi mogu napisat, da je afrodiziak, bi blo več poskusov hihi, ker se bl fensi sliš ... bom pa jst probala ... a je uno ta plavo?

Anonimni pravi ...

Dan, Tine Mažgon, tuki Martina Vidmar...Anita me je poslala sem, pa lahk priznam, da sm ze prej opazila tale Maroko Marrakech zadevo...bi se preslikala kr nazaj tja...to na koncu pa je izbiranje jagenckov za praznik eid, a je tk? ;) Zihr je, boge zvalce;)
Uzivaj naprej!...Esauirra je lepo mestece,...belo belo...vpliv zahoda te pa caka tud v Agadirju, ne sam na severu...bo popolnoma drugace kot v Marrakechu;)
čaw

Anonimni pravi ...

woohoo!! supr reportaza...barve, barve...vsec so mi fotke, pravi moment in utrip zivljenja tam doli, imajo filing po domace povedano;))
srecno in varno pot!
lp, Simona

Anonimni pravi ...

Tudi mene spominja na Tunizijo. Mogoče je drago tudi zato, ker premalo barantaš. Po mojih izkušnjah, se da cene vseh stvari, ki nimajo fiksne cene, zbiti vsaj na polovico. Eno stvar si ogledaš, pa malo barantaš in že nameravaš oditi, potem pa vidiš koliko je trgovec pripravljen spustiti. Posebno pri kakšnih spominkih se ne splača sekirat, če jih ne dobiš po polovični ceni, kajti če ti jih ne bo dal ta, ti jih bo pa kdo drugi. Je pa lažje barantati, če nisi sam. Pa tudi tip moraš biti za to. Se pa Arabcem menda kar malo "fržmaga", če ne barantaš.
Še naprej ti želimo prijetno in varno potovanje in pričakujemo še kakšno reportažo.

Tine pravi ...

Lep pozdrav iz Essouire
Zal ne morem odgovoriti vsem, premalo casa, prevec stvari...
Hvala pa vsem za komentarje

@Mama: prez panike, pazim nase kolikor se da. No saj vem da ves, pa tudi jaz vem, da enostavno moras napisati kaj takega, ker si pac mama:)
Ampak zaenkrat se tu pocutim prav varno in ni bilo nobene slabe izkusnje. Je bolj varno kot sem si predstavljal

@Ata:nec bat, barantam kar se da:) Izkusnje iz Cube in Bosne skupaj pridejo kar prav:)Vem tudi kako dobiti globoko dno nizke cene in obenem zabavati domacine, tako da prijavis res nizko ceno, nakar trgovec plane v smeh in gre to povedati se na tri bljizne stante, nakar se vsi skupaj smejijo in te probajo s skupni mocmi kar najhitreje odsloviti, prav zabavno zna bit:)Tako da ponavadi predno se odlocim za nakup vedno malce tipam okoli in se v naprej posvetujem o cenah npr.:pri receptorju hostla.

@Mija:zal... ampak imas se eno moznost, ker si edina:)

@Martina: Res je prav imas, ta praznik je ravno danes, sledi tudi reportaza od tega, ceprav vas ze v naprej opozarjam da ne bo za vse:/

@anita: dnevnik?? se za blog mi zmankuje cajt:) thx

@Marko B./ lpu de se tut ti oglasis ta akul, fajn... me veseli de ti je vsic, bom prubav obdrzet tempo.hvala
@Suui: hvala, hvala...res je veliko pravih momentov tukaj za pofotkat, tudi barvitost ulic ocara

Tine pravi ...

No konc koncev sm odgovoru vsem:) se ni blu pretezku, si zasluste ka ste zvzsti bralci:)

Se za Fajfak prejsn post:bomo vidl kak bu s kesnim potopisam, naceloma nim nec proti, ampak da takat je se dolga.

LP

Unknown pravi ...

Uuu prodajalec preprog direkt za v lonely planet:)) Mustafa Mažgon pa za na steno :)))hehe
Ja super res! Pogosto fotke več povejo kot pisanje besed. Poslikaj še kakšne otročke:) Izkoristi dneve in salut!

mija.michelizza pravi ...

Zdej se mi pa res zdi, da vem, katera je, ampak ne bom več probala, ker pol bo zgledalo, da se ful grebem ;-) Hehe, lp. M.

Anonimni pravi ...

Ulala.. kumi cakam..
..se boma hmal widl.. cez par urc starama.. ab enih panoc
..le prprau nam teren, hehe
mej se
caw